Снимка: Pixabay
fallback

Г-7 няма право да говори от името на международната общност, защото жителите на нейните страни членки съставляват малцинство от населението на света”, каза на брифинг официалният представител на китайското външно министерство Лин Дзиен.

Лин Дзиан също обърна внимание на факта, че Групата на големите седем "отдавна се е отклонила от първоначалната си цел за координиране и стабилизиране на международната икономическа среда и все повече се превръща в политически инструмент за поддържане на хегемонията на Съединените щати и западните страни”.

Повод за коментара от страна на Китай е проведената среща на върха миналата седмица. Италия беше домакин на срещата на лидерите на Г-7. Тя се проведе в Пулия между 13-15 юни, а основните теми на срещата бяха Украйна, ситуацията в Близкия изток и миграцията. Наред с други неща бяха повдигнати въпросите за „намаляването на зависимостта от Китай“ и наличието на „излишни мощности“ в Китай.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

Алито от София

преди 1 седмица

Много са прави Китай, тези *** от Г-7 ,наистина много взеха да се филмират,абсолютни последователи на байдън деменциов, не натискат за споразумение с Путин, за което той покани ЕС няколко пъти, а малоумникът джонсън, предпочете да повоюва,байдън също подържа войната като праща милиарди долара без покритие,но нали жертвите във войната не са нито от сащ, нито Англия, на зеления наркоман не му пука за украйна,а тези *** да не се заяждат с Китай що че умрат от глад,да не говорим за други неща

70

Анонимен

преди 1 седмица

Г 7 ми звучи като 7 г,е,я

69

Анонимен

преди 1 седмица

Китаи отдавна е икономическия лидир.Руснаците са 4 икономика.Ресурсите и горивата са при тях.Оная безогледна кражба в Африка приключва.Арабския район гори.Така че кои е с по здрав гръбнак Г-7 или Брикс.Дори турция е подала молба за членство в Брикс

fallback