Снимка: Pixabay

Около 85% от турците са на мнение, че трябва да им промяна в управлението на Партията на справедливостта и развитието (ПСР) на президента Реджеп Тайип Ердоган. Проучването е на на близката до управляващите социологическа агенция "Оптимар", предават турските медии. Резутатите излизат в навечерието на започващата днес конференция на управляващата партия в Анкара.

На въпрос трябва ли да има промяна в Партията на справедливостта и развитието, 84,1% са отговорили положително. Запитани за необходимостта от промяна в кабинета 75,1 на сто смятат, че такава е нужна, а 24,9 на сто, че не се налага да се пристъпва към промени, пише "Труд".

62% от анкетираните са отговорили, че най-наболелият проблем на Турция в момента е нейната икономика. Според 7,3 на сто "всяко нещо е проблем", 6,3% посочват сирийците и нелегалните мигранти, а 5,9% – правосъдието.

Според 58,4 на сто от запитаните след една година икономиката на страната ще е в още по-лошо състояние. Приблизително половината от останалите смятат, че икономиката ще се подобри, а другата половина – че сегашното ѝ състояние ще се запази, показва проучването, чиито резултати оповестява в. "Хюриет".

Социологическата агенция “Оптимар” е потърсила мнението и на негласувалите граждани. 39,6% казват, че причината заради която не гласуват, е, че са били в друг град по време на изборите. 27% отговарят, че категорично са решили да не упражняват правото си на глас.

8,9% са отишли да гласуват, въпреки че нямат политически предпочитания, а 7,1% – тъй като не вярват във възможността за промяна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase