Снимка: ivabalk от Pixabay
fallback

Категорично се осъждат плановете на “Росатом” и руското правителство за рестартиране на ядрените реактори на атомната централа в Запорожие, обявиха от неправителствената организация “Грийнпийс”.

Шестте реактора на АЕЦ “Запорожие” са спрени от 2022 година насам. Атомната централа няма достъп до вода от миналата година след разрушаването на язовир Каховка. В плановете на “Росатом” влиза изграждане на голяма помпена станция, която да доставя вода до централата.

От "Грийнпийс" призовават и Европейския съюз да наложи санкции на "Росатом", както и на ядрените партньори в Европа и света на тази компания, както и изтъкват, че активно подкрепят развитието на възобновяемата енергия в Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 3 месеца

Айде и тея се политизираха, като пишат нещо срещу Русия го слагам в графа войната в Украйна е не го чета до края. То не беха олимпади първенства евровизии сега еко защитници ... Па те и санкциите много модерни станаха вече почти като толерастията ... Ало ЕС снощи съседа отгоре беше надул музиката до 3 сутринта искам санкции да се гласуват....

23

да го дуат

преди 3 месеца

тия от Грийн пийс

22

Христо Христов

преди 3 месеца

100% получили да пари от холандското или немското правителство или режима в Киев.

fallback