Снимка: Mircea Iancu от Pixabay
fallback

Авиопревозвачът "Търкиш еърлайнс" планира разширяване като закупи  235 самолета. Турският превозвач преговаря с "Боинг" и Еърбъс”, съобщи Ахмет Болат, председател на управителния съвет на турската авиокомпания, цитиран от Ройтерс.

Десетгодишният план на авиокомпанията, представен миналата година, предвижда тя да разшири флота си с почти 600 самолета. През декември тя обяви сделка с "Еърбъс" за 355 твърди и допълнителни поръчки за самолети A321 с тесен корпус и A350 с широк корпус.

"Преговаряме както с "Еърбъс", така и с "Боинг" за останалите 235 самолета", заяви Болат на събитие, организирано с "Еърбъс" и "Ролс-Ройс" в Истанбул.

От авиокомпанията каза, че винаги са следвали балансирана политика между "Еърбъс" и "Боинг”. От компанията казаха, че очакват проблемитре с “Боинг” да приключат бързо. Откъсването във въздуха на голям панел от фюзелажа на самолет през януари накара "Боинг" да забави производството на най-продавания си модел летателен апарат, напомня агенцията.

Болат също така заяви, че "Ролс-Ройс" проучва евентуално установяване на капацитети за поддръжка, поправка и цялостен ремонт в Турция, както и по-нататъшно снабдяване по веригата за доставки.

Проявата имаше за цел да представи стратегическа програма, която "Търкиш еърлайнс" са изготвили съвместно с "Еърбъс"  и аерокосмически компании в Турция с цел развитие на турската аерокосмическа индустрия. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 1 месец

Русия не ни е съюзница и никога не е била!Имали сме 13 големи войни с тях!Какъв съюз!Имаме търговски интереси с нея само!Търгуваме и с тях и с украинците,към които съхраняваме и човешки симпатии в справедливата им война със сибирските ди...ваци!В същото време е и сигнал за Европа и сащ:щом не ни приемате в ЕС това означава,че не сме част от вас и не сме длъжни да спазваме законите ви-нито икономически нито военни!Точка по въпроса!

15

Анонимен

преди 1 месец

Човек даже и да мрази трябва да бьде обективен!Турските авиолинии са едни от най големите,най предпочитаните с най много самолети авиолинии в света!В графика си имат най многобройните маршрути от всички други авиакомпании в света!Фактически няма дестинация, до която да не летят!Истанбулското летище е кръстопът до всички дестинации в света и със завършването на 3-я етап ще стане най голямото в света с капацитет да посрещне 200млн пътници годишно!Хейтърите да проверят в търсачката!

14

ира

преди 1 месец

До АнонименАми то е така, защо, в Лос Анджелис1 в рамките на един град, какви монументални контрасти има между кварталите? Да не говорим за София, където плачевните разлики започват само четири спирки с трамвая от министерски съвет. А ти говориш за Турция, че имало контрасти...

fallback