—нимка: архив, Ѕ√Ќ≈—

»спански€т премиер ѕедро —анчес об€ви, че ще престане да изпълн€ва обществените си задължени€, "за да спре и да помисли" дали иска да остане на политически€ фронт, предаде –ойтерс. јгенци€та отбел€зва, че —анчес е за€вил това в писмо, качено в профила му в социалната мрежа "≈кс".

ќще по темата
"—пешно се нужда€ от отговор на въпроса дали си струва /.../, дали тр€бва да продължа да оглав€вам правителството или да се откажа от тази чест", казва той в писмото.

ѕремиерът направи това смайващо из€вление, след като по-рано в ср€да испански съд съобщи, че започва предварително разследване срещу съпругата му Ѕегона √омес за търгови€ с вли€ние и корупци€.

—анчес за€ви, че сериозността на атаките, на които той и съпругата му са подложени, заслужават обмислен отговор.

—ъдът, който разследва √омес, не предостави повече подробности, тъй като разследването е секретно и предварително. “ой съобщи само, че то е започнало след жалба, подадена от организаци€та за борба с корупци€та "ћанос лимпиас" ("„исти ръце"), чийто водач е свързан с крайната десница.

"ћанос лимпиас" твърди, че √омес е използвала вли€нието си като съпруга на премиера, за да осигури спонсори за воден от не€ университетски магистърски курс.
(Ѕ“ј)
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase