Снимка: архив, БГНЕС

Уволнения и разследване за издаване на фалшиви шофьорски книжки и изнудване на граждани се провежда в гръцката област Атика, предаде кореспондентът н БНР.

50 висши служители на министерството на транспорта са отстранени и се разследват за подкуп, съобщи областният управител на Атика Никос Хардалиас. Това са директори и шефове на отдели в регионалната дирекция на област Атика.

Разкриването на престъпната мрежа в транспортното министерство започва след анонимен сигнал до отдела за борба с корупцията. Срещу подкупи са издавани книжки дори и за професионални шофьори, както и са улеснявали всякакви услуги за гражданите срещу нерегламентирано заплащане.

Следствието доказа, че в сферата на обществените услуги в общината е имало конкретни лица, които са влизали в контакт с граждани, подали молба за някаква услуга, и са вземали пари за бързо и положително обслужване.

Разследването продължава поради мащаба на мрежата, съобщи областният управител Хардалиас. Прокуратурата вече е повдигнала обвинение за създаване на престъпна организация.

С въвеждане на новите технологии се цели да се премахне напълно контактът между служите и граждани, за да се избегнат престъпни прояви, уточни областният управител.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase