Снимка: ЕПА/БГНЕС
fallback

Напрежение между милиардерът Илон Мъск и Австралия заради заради опитите ѝ да забрани кадри в социалната мрежа "Екс" от намушкването с нож в църква в Сидни, предаде ДПА.

В понеделник вечерта австралийският съд издаде двудневно съдебно разпореждане да скрие за всички потребители по света видеоклипове от намушкването с нож, извършено на 15 април.

"Нашето притеснение е, че ако на ВСЯКА държава е позволено да цензурира съдържание за ВСИЧКИ държави, каквото е искането на австралийския комисар по електронна безопасност, тогава какво би попречило на една държава да контролира целия интернет.", написа Мъск в "Екс“. "Вече цензурирахме въпросното съдържание за Австралия, в очакване на съдебно обжалване, и то се съхранява само на сървъри в САЩ", добави той.

Антъни Албанезе, премиер на Австралия, определи Илон Мъск като “арогантен милиардер”, който е над закона.

"Ще направим каквото е нужно, за да се справим с този арогантен милиардер, който си мисли, че е над закона, но и над благоприличието", каза още Албанезе. "Това, което комисарят по електронна безопасност прави, е да си върши работата да защитава интересите на австралийците. А идеята, че някой би се обърнал към съда за правото да качва съдържание с насилие в социална мрежа, показва доколко г-н Мъск няма връзка с реалността", допълни Албанезе и заяви, че социалните медии трябва да носят социална отговорност със себе си. "Господин Мъск не проявява такава", каза той.

По-рано "Екс“ блокира публикациите в Австралия в очакване на съдебно оспорване.

Спорът между Мъск и Австралия идва след като 16-годишен младеж беше обвинен в тероризъм. На 15 април двама души бяха ранени при предполагаемото намушкване с нож в Асирийска църква в Уейкли, западно Сидни. Нападението в църквата стана дни след като шестима души бяха убити, а десетки ранени, при нападение с нож в търговски център в Сидни
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Що е то медия?

преди 3 седмици

Това е едно на ръка, но не мога да разбера защо се опитвате да скриете, че Илон Мъск се е разбрал със Свещеника?!

9

абе

преди 3 седмици

афстралия си е една тоталитарна комунистическа държава,където е забранено на Християните да празнуват Коледа,за да не обидят техните ***!!!!Новак го затвориха в хотел за няколко дена за няква тъпааа карантина.афстралийски жители не бяха допуснати да се върнат повече от една година!!!!това ако не е безумие,какво е???комунузъм ли?там е на много по-високо ниво.цензурата е безумна.

8

Този дали си вярва

преди 3 седмици

Когато дойде време такива като този да ви казват дали да дишате или не, защото си мислят че парите са всичко и той може да нарежда кой какво да прави или не прави. Тогава се замислете за смотаната тесла в гаража си продадена ви за 200 000 лева състояща се от един електромотор с малко медна намотка и два лагера, 10000 батерии зарядни за фенерче направена за 20 000 лева. За манипулациите на борсата с Биткойна и други манипулации от негова страна. Та много добре си е Австралия имат закони това е !!

fallback