Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Началникът на генералния щаб на израелската армия Херци Халеви е одобрил плановете за продължаване на войната в Газа, съобщиха военните.

Халеви "разреши по-нататъшните действия", заяви говорителят на армията Даниел Хагари.

Израелският телевизионен канал "Кан" съобщи, че част от плановете включват военна операция в южния град Рафах на границата с Египет. Очевидно скоро може да се очаква евакуация на цивилното население.

Съюзниците на Израел спешно предупредиха да не се предприема офанзива в Рафах, тъй като там са струпани стотици хиляди вътрешно разселени палестинци. Въпреки това Израел смята, че операцията в Рафах е необходима, за да бъдат унищожени останалите батальони на палестинската ислямистка организация "Хамас" или в противен случай може да се очаква възобновяването ѝ.

В неделя говорителят на израелската армия се обърна директно към заложниците, държани в Газа от "Хамас".

"Ще продължим да се бием, докато не се върнете у дома", каза той. Роднините на заложниците са в непоносимо положение и ще бъде направено всичко, за да бъдат освободени близките им, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 4 месеца

САЩ не подкрепят нахлуването в РАФА, но има дадоха 20-30 милиарда долара вчера и наложиха вето на създаването на отделна палестинска държава. А българските големи медии даже не ги споменават тези новини. Защо ли? Пеевски, това, Борисов онова, математики статистики прогнози, а в света върви геноцид, който България подкрепя мълчаливо, а и с позиция в ООН.

9

Бонго Бонго

преди 4 месеца

Ей Хамаски пиндерас вън от България ойлюв.

8

Бонго Бонго

преди 4 месеца

За необразованите:Половината парламент на сащ са евреи и който ги подкрепят става президент.Напред Израел!!!

fallback