Снимка БГНЕС

Президентът на Полша Анджей Дуда се срещна вчера на частни начала с бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, който е претендент за президентската номинация на Републиканската партия за предстоящите през ноември тази година американски избори за държавен глава, предаде Асошиейтед прес. Дуда осъществи срещата в рамките на своето посещение в Ню Йорк, съобщи БТА.

Тръмп посрещна полския държавен глава в небостъргача си "Тръмп Тауър", посочва АП. "Той свърши фантастична работа. Той е мой приятел", заяви бившият американски президент.

Дуда, когото Ройтерс определя като националист и чийто мандат изтича догодина, беше един от предпочитаните от Тръмп международни партньори по време на престоя му в Белия дом, припомня Ройтерс.

"Говорихме за наше сътрудничество... Просто се познаваме в човешки аспект като двама, бих казал, в известен смисъл приятели", заяви Дуда. Ройтерс посочва, че перспективата Тръмп да се завърне на президентския пост в САЩ извиква безпокойство у много европейски лидери, че американската страна ще намали подкрепата си както за Украйна, която е съседна на Полша държава, така и за съюзниците в НАТО.

"Имахме четири знаменити години заедно. Винаги сме били зад Полша, по всякакъв начин", каза още Доналд Тръмп, цитиран от АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase