fallback

Израел търси начин да отговори на атаката на Иран, но и самият премиер Бенямин Нетаняху казва, че трябва да е разумен. За да не се даде повод за ново иранско нападение.

"Има два варианта на т.нар. "умен отговор". Единият е ударът да бъде такъв, че те да не могат да отговорят. Масирано и сериозно - така че да пострадат значително военните инфраструктури на Ислямската република. Другият вариант е ограничен отговор, който да бъде по стратегически интереси на Ислямската република на други места по света. Кибератаката също е вариант", заяви международният анализатор Давид Леви в студиото на "Денят ON AIR".

Според него Нетаняху няма да действа емоционално, а последователно, удряйки цели, които представляват заплаха за Израел и народа. Леви предупреди, че ако светът позволи Иран да се сдобие с ядрено оръжие, няма да има сигурно място на Земята.

"Трябва да има първични и вторични санкции. Не трябва да се санкционират само компании, които търгуват с Иран и доставят на Иран от Запада. Трябва да се санкционират и компании от други държави, които търгуват с Иран", заяви анализаторът пред Bulgaria ON AIR.

На въпрос Израел може ли да се справи без САЩ, той отговори, че би било трудно и с много повече жертви и усилия.

По повод думите на Доналд Тръмп, че ако той е бил президент, е щял да предотврати атаката на Иран, Леви коментира, че това е част от предизборната му кампания, но ако "погледнем фактите, нямаше нито една голяма война, докато беше президент. Управлява с твърда ръка и с ясно поставени цели".

Вижте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

зеленскиБляд

преди 1 месец

нямате шанс срещу Иран грозник такъв . Нова атака срещу изрел няма да може да спрете.Това беше само 100 дрона нищо не е трябва да се изтрелят минимум 1000

10

Анонимен

преди 1 месец

Иран също!

9

FUCKEU

преди 1 месец

Бой по изcpаелските каски докато мърдат.

fallback