Снимка: БГНЕС
fallback

Израелските сили са атакували нови цели в ивицата Газа и в южната част на Ливан, съобщиха официални лица на фона на нарастващите страхове за разширяване на кризата в Близкия изток, предаде ДПА.

Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) днес съобщиха, че са нанесли артилерийски удар по обект в Газа, откъдето снощи са били изстреляни няколко прехванати в последствие ракети към Израел. Бойни самолета са разрушили три установки за изстрелване заедно с 20 ракети, докато в петък повече от 30 цели в различни части на палестинския анклав са били атакувани от въздуха.

Според ЦАХАЛ израелската пехота също е продължила борбата си срещу екстремистката палестинска групировка "Хамас".

Съобщава се, че при въздушните удари е разбит голям военен обект на подкрепяната от Иран групировка „Хизбула“ край южния ливански град Рихан. Няма официално потвърждение от Ливан или данни за възможни жертви, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Аноним

преди 1 месец

Некой нищо не може да кажи на израел,за съжеление това е горчивата истина

10

леля чичо

преди 1 месец

никой нищо няма да направи на израел защото това автоматически вдига големия батко - чичо сам в региона а те ще сринат всичко там, най-силния управлява света, всички знаем кой е най силния , всичко друго е ала бала , американците а те са всъщност англичаните си правят каквото си искат и искат всички ресурси 100% да бъдат предоставени в тяхно распорежение , те показват на целия свят че няма да има компромиси в този въпрос , за англосаксите света е тяхен а всички нации и раси са гости и нямат прав

9

Public enemies

преди 1 месец

Пълни глупости, Турция е в НАТО няма намерения засега да напуска НАТО, ислямисти да нахлуват в Европа - близо до Русия, която почели в Украйна, Германия никакви шансове. А Израел атакува ислямски държави заобикален от ислямския свят.

fallback