Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Ограничават хазарта в Румъния. Депутати гласуваха забрана на ротативките. С решението на парламента се затварят хазартни зали във всички населени места с население под 15 хиляди души, предаде БНТ.

Законът за хазарта от месеци стоеше в чекмедже и изведнъж беше изваден на дневен ред, мина бързо през парламентарни комисии и беше подложен на гласуване. Всички партии гласуваха единодушно "за" - рядко явление в румънския парламент. Опозицията обаче обвини управляващите в сделка с хазартната индустрия.

Хазартът се разпространи значително в Румъния през последните десетилетия. В страната са регистрирани 12 хиляди бинго зали, центрове за спортни залози и казина. Няма нови проучвания колко са пристрастените към хазарта, последното такова от 2016 година сочи, че броят им е 100 хиляди души.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 1 месец

До Българин, хахаха копейко не можеш да излъжеш никого. Иззраждане ще ни направи Беларус ако не и по-лошо. Другия момент е, че тези забрани са пълни глупости, който желае да си дава парите на хазарт-все ще намери начин. Онлайн има 2000 казина, но дори да се върне във времената на Соца - ще хвърля зарове със себеподобните в квартала и пак ще изграе.

18

Анонимен

преди 1 месец

Рекламите по тв казват всичко - хазартната мафия, фармафията и кредитната мафия. Това са спонсорите на *** в параламента.

17

Сата НАТО

преди 1 месец

На Арад спрех на Ромпетрол, дойде човека да зарежда, аз през това време си взимам кафе. Върнах се и му тропнах 50 цента на колонката. И докато се наглася с кафето, дойде и ми ги връща. Викам не искам, за тебе са, той вика - няма нужда господине, АЗ ТУКА РАБОТЯ. И категорично ми ги върна. Не знам на интересен ли се направи, малко ли бяха центовете, но...

fallback