Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Европейският парламент прие днес призив до края на годината да отпаднат проверките по сухопътните граници в Шенген за България и Румъния. Проверките по въздушните и морските граници за двете държави бяха отменени от 31 март.

Според евродепутатите дългите опашки от товарни автомобили по границите следва да изчезнат с премахването на сухопътните проверки и с приемането на допълнително европейско законодателство. Те отбелязват, че стотици товарни превозни средства се задържат всеки ден по вътрешните граници на ЕС, а това води до отражения за здравето и условията на труд на водачите, за пътната безопасност и дейността на превозвачите.

ЕП би искал да бъде въведено задължително законодателно изискване времето за проверка на камионите да не надвишава една минута на превозно средство по границите в ЕС. Евродепутатите подкрепят възможността водачите на камиони да използват по-малки гранични пунктове при определени условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Учи правопис

преди 1 месец

До 6 До 9. По същата логита, след като ти така и така ще умреш, защо се мъчиш да ж логита ивееш? Храниш се всеки ден, къпеш се всеки ден, вършиш някаква работа за да искарваш пари. Мъка братче. . . . логита е логика, искарваш е изкарваш и т.н. Аман от съвети на неграмотни-ци!

7

Анонимен

преди 1 месец

Шенген та шенген Дб прецака и реалтани

6

Анонимен

преди 1 месец

До 9. По същата логита, след като ти така и така ще умреш, защо се мъчиш да живееш? Храниш се всеки ден, къпеш се всеки ден, вършиш някаква работа за да искарваш пари. Мъка братче. Вие копейките не знам как дишате с тоя ваш акъл...

fallback