Снимка: Ralf Pilz от Pixabay

Хаос ще има по едни от най-натоварените железопътни маршрути във Великобритания след като за трети път за последните четири дни машинистите предприемат стачни действия.

Членовете на синдиката "Аслеф" са в стачка, което ще доведе до значителни намаления на услугите, особено в Източна и Югоизточна Англия. "Аслеф" е въвлечен в продължаващ близо две години спор за заплащането, без признаци за пробив и без планирани нови разговори. Профсъюзът твърди, че спорът е струвал на индустрията над 2 милиарда паунда - много повече, отколкото би струвало разрешаването на конфликта.

На членовете на "Аслеф" в 16 влакови компании освен това е забранен извънредния труд в понеделник и вторник, което допълнително ще наруши услугите. Мик Уилън, генерален директор на синдикатите каза, че членовете му застават зад стачните си действия. Уилън разкритикува правителството и железопътните компании за липсата на контакт през последната година.

Правителството въведе нов закон миналата година, насочен към осигуряване на минимални нива на обслужване по време на стачки, но нито една от железопътните компании не е предпочела да прибегне до използването на мярката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase