Снимка: БГНЕС

Стево Пендаровски, който е кандидат за втори президентски мандат, не очаква да бъде избран за президент на първи тур. Тази година кандидат-президентите са рекорден брой - седем. Изборите са на 24 април. Един от седемте кандидат-президенти трябва да спечели гласовете на повече от половината от избирателите, вписани в избирателните списъци.

Пендаровски е оптимист и очаква победа на втори тук, който ше се проведе заедно с парламентарните избори на 8 май. Като част от прдизборната си кампания, Пендаровски ще посети 65 населени места във всички общини в страната, като днес ще бъде в Кривогащани, Крушево и Прилеп.

„Очакваме да имаме срещи с хиляди наши граждани и да им представим какво е моето предложение за следващите пет години. Някой ще каже, че може би това не е необходимо, защото имам петгодишен мандат зад гърба си и македонските граждани много добре знаят какво съм отстоявал, против какво съм бил, какво съм подкрепял и какъв политически профил могат да очакват и през следващите пет години, ако ми дадат доверието си”, каза пред медиите Пендаровски./ БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase