Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън спечели първичните избори на демократите в щата Северна Дакота, предаде Асошиейтед прес.

Така Байдън направи поредна крачка към това да си осигури номинацията на своята партия за президентските избори в страната през ноември. По всяка вероятност те ще бъдат повторение на дуела от 2020 г. между президента демократ и републиканеца Доналд Тръмп.

Победата на Байдън на първичните избори в Северна Дакота на практика бе сигурна, макар че в списъка имаше още седем кандидати, отбелязва АП. Гласуването се състоя предимно по пощата, като желаещите получиха своите бюлетини още миналия месец.

В републиканския лагер, Тръмп спечели първичните избори в Северна Дакота, които бяха произведени на 4 март под формата на партийни събрания. Така предишният президент на САЩ си осигури подкрепата на всички 29 делегати, които щатът в Средния запад на страната ще изпрати на националната конференция на партията през юли в град Милуоки, щата Уисконсин, на която официално ще бъде определен нейният кандидат на изборите.

На практика Байдън и Тръмп вече са си осигурили достатъчно делегати, за да се изправят отново един срещу друг, посочва АП. Това би било първото повторение на президентски избори в САЩ от 156 г. (БТА, Николай Станоев)

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase