Снимка: Pexels от Pixabay
fallback

В Съединените щати се води спор за това под какво определение да бъде класифициран картофът - зеленчук или нишестен продукт. Създадена е комисия за решаването на този важен въпрос, провокирал реакция от страна на сенаторите от щатите, представляващи земеделски производители. Спорът се води от години.

Според данни на правителството от 2019 г. американците консумират средно 22 кг картофи годишно, повече от половината от които под формата на замразени продукти. Пържените картофи са един от най-консумираните. Според експертите това е опасно за здравето, тъй като 40% от възрастното население в страната е с наднормено тегло.

Картофите са богати на калий, калций и витамин С, се казва в писмо на сенатори до министерството на земеделието и до министерството на здравеопазването и хуманитарните въпроси на САЩ. Смяната в класификацията ще навреди на потребителите, на ресторантите и на производителите, алармират и представители в Конгреса на щатите, където са големите производители на картофи - Айдахо, Мейн, Орегон. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 1 месец

Да им имам дертовете на тия!

25

калИнна

преди 1 месец

Всъщност спорът е дали Бай Дрън е зеленчук или морско мек00тело...

24

Анонимен

преди 1 месец

Във Тексас водят съвсем друг спор.

fallback