Снимка БГНЕС
fallback

Папа Франциск повтори призива си за преговори за прекратяване на боевете в Украйна и Близкия Изток, съобщава Vatican News.

В седмичната си аудиенция във Ватикана папата си спомни за хората от "мъченическата Украйна и Светите земи, Палестина, Израел, които страдат толкова много от ужасите на войната“, предава Фокус.

"Никога не забравяйте, че войната винаги е поражение. Не можем да вървим напред по време на война. Трябва да положим всички усилия да говорим и да преговаряме“, заяви предстоятелят на Римокатолическата църква.

По-рано папата заяви, че Украйна трябва да има "смелостта на бялото знаме“ и да е готова да преговаря. Това изявление предизвика остри критики от страна на украинските власти и лидерите на западните страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Пепи Фейка

преди 1 месец

Папата е русофил!!! Путинофил! Анти-демократонеолибералоекоклимаглобалист! Лош папа,лош...

15

Истината 2

преди 1 месец

Да не говорим, че Путин и Медведев ясно казаха, че не признават суверенитета на Украйна т.е. едно примирие би било временно, защото в дългосрочен план руснаците ще продължат войната до пълното завладяване на Украйна. Но те не са хвърлили око само към Украйна ами и към Грузия, Молдова, балтийските държави. Ако папата наистина иска мир, нека се обърне към Путин. Що се отнася до Газа, нека ми припомни някой кой изстреля ракетите на 07.10. миналата година. Израел или Хамас?

14

Истината

преди 1 месец

Защо никой от тези, които призовават към мир, не се наеме да обясни как може да се постигне този мир? В Украйна имаме две коренно различни становища - Русия иска признаване на "новите действително" т.е. да запази незаконно окупираните територии, а Украйна иска да се върне в границите от 1991-ва. Как е възможно да има мир в това положение, освен ако едната страна не отстъпи победата на другата? Да не говорим, че Путин и Медведев ясно казаха, че не признават суверенитета на Украйна т.е. едно прими

fallback