Снимка: архив, БГНЕС

Пътищата в Англия и Уелс са в критично състояние поради многото дупки по тях. Ремонтните работи по пътната настилка са на най-високото си ниво за последните осем години според нов доклад, предаде кореспондентът на БНР.

Алиансът на асфалтовата промишленост обяви, че се очаква общините да поправят два милиона дупки през текущата финансова година. Това е ръст от 43% спрямо предходната година и най-голямата бройка от 2015-16 година.

Министрите потвърдиха ангажимента си да осигурят допълнително финансиране в размер на 8,3 милиарда паунда за 11 години за подобряване на пътищата в Англия.

Освен чисто финансовите проблеми, подклаждани от инфлацията, се отчита и ефектът от екстремното време, в резултат на което пътната настилка се руши много по-бързо. В зависимост от размера си дупките могат да причинят значителни щети на превозните средства и да представляват опасност за шофьорите, велосипедистите и пешеходците.

Въпреки че малките дупки рядко причиняват големи инциденти, ако превозното средство редовно попада в тях, с течение на времето това също може да доведе до повреда на гумите, окачването и кормилната система.

Жител на градче в Северна Англия постави табела на входа на населеното място, гласяща: „Добри дошли в Града на дупките по пътищата, побратим на Големия каньон в Америка“. Жена на остров Ман пък насади нарциси в една от дупките с надежда, че нейното „партизанско движение“, както се изрази, ще реши проблема.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase