Снимка: БГНЕС
fallback

Управляващата партия „Единна Русия“ съобщи за широкомащабни хакерски атаки от типа "отказ на услуга" (DDoS) срещу всичките си електронни услуги, съобщи партията на своя канал в социалната мрежа „Телеграм“, предаде ТАСС.

Съгласно съобщението атаките „се водят срещу всички адреси в мрежата на партията и в домейните edinros и er.ru". Освен това се посочва, че за осигуряването на функционирането на инфраструктурата на първостепенните цифрови услуги на „Единна Русия“ е прекратена работата на второстепенните партийни ресурси.

"ИТ специалистите от централния изпълнителен комитет на партията  отразяват атаките заедно с „Роскомнадзор“ (надзорният орган на Русия в областта на телекомуникациите – бел. ред.) и партньорите по осигуряване на информационната сигурност", съобщават от партията.

Същевременно сайтът на Руския Червен кръст (РЧК) е възобновил дейността си, след като при проникване в него беше публикувано фалшиво съобщение за провеждана платена евакуация в граничещата с Украйна Белгородска област. В момента всичките раздели на страницата в интернет са достъпни, а фалшивото съобщение, съдържало и ценоразпис, е изтрито, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 1 месец

Зенения забрани изборите в Украйна ,знае че няма да го изберат никога )

19

Анонимен

преди 1 месец

Че кой, да е то, всеки може да познае особенно фашисти

18

Лъжлив Съби

преди 1 месец

,,Изборите" нали бяха за президент? Как това ще повреди на ,,избирането" на Путин за пореден път? Без никакви колебания мога да позная от първия път кой ще бъде ,,избран" за президент на РФ! И на следващите избори също. Докато е жив, а може би и след това... На него вече не му е нужна дори партия. И Интернет не му е нужен. Всъщност, и избори не му трябват. Всъщност, то и без това няма никакви избори... Та, какво избирали россияните?..

fallback