Снимка: БГНЕС

Около 8000 души излязоха на демонстрация вчера в югозападния германски град Щутгарт, столицата на провинция Баден-Вюртемберг, за да протестират срещу крайнодесния екстремизъм, предаде БТА като се позова на ДПА.
Участниците в протеста, организиран от съвета за бежанците в провинцията и над 80 други организации, преминаха по улиците на града. Полицията съобщи, че демонстрацията е преминала спокойно и не е имало "никакви инциденти".

В Германия вече седмици наред се организират подобни протести, предизвикани от разкритията на разследващата медия "Коректив" за срещата на крайнодесни активисти и политици в Потсдам през ноември, в която са участвали и членове на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" (AзГ), консервативния Християндемократически съюз (ХДС) и дясноориентирания, свръхконсервативен "Вертеунион" (Съюз на ценностите).

По време на срещата са били обсъждани планове как от Германия да бъдат изгонени голям брой хора с чуждестранен произход, в това число и имигранти с германски паспорти и кандидати за убежище, обратно в техните страни, което предизвика масови протести в страната.

Десетки хиляди демонстранти излизат седмици наред по улиците на много градове в цяла Германия, за да протестират срещу крайнодесния екстремизъм.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase