Снимка БГНЕС

Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Александър Сирски и министърът на отбраната на страната Рустем Умеров са провели телефонен разговор с военния министър на САЩ Лойд Остин. Съответното обяви Умеров в профила си в социалната мрежа Х. По думите му в хода на разговора с Остин е била обсъдена текущата ситуация на фронта, съобщи БТА.

"Фокусът бе и върху доставката на боеприпаси. Работа по непосредствените нужди на ВСУ и дългосрочно планиране във формат на коалиции“, поясни украинският министър.

Украинският министър на отбраната Рустем Умеров заяви днес, че той и новият главнокомандващ украинската армия Олександър Сирски са обсъдили положението на фронтовата линия в продължаващата вече почти две години война с Русия и доставките на боеприпаси с министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин, предаде Ройтерс.

 Във "Фейсбук" Умеров описа разговора като "продуктивен". "Генерал Сирски предостави актуална информация за настоящата динамика на фронта", написа той на английски език. "Бяха обсъдени общото разбиране на ситуацията и планът за действие. Снабдяването с боеприпаси също беше в центъра на вниманието", допълни Умаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase