Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Хиляди излязоха отново по улиците на редица градове в Германия, за да демонстрират срещу десния екстремизъм и за отворено и толерантно общество, предаде ДПА.

Кампанията на протести в страната против крайната десница започна преди около един месец. Над 150 хиляди души се събраха пред Райхстага в столицата Берлин миналата седмица, отбелязва ДПА.

Вчера общо няколко хиляди човека се включиха в подобни демонстрации.

До 4 хиляди души се събраха в град Итцехое, северно от Хамбург. 3200 човека демонстрираха в Росток, на брега на Балтийско море, под лозунга "Никога повече е сега".

"Зинсхайм е цветен!", скандираха около 1500 души в този град недалеч от Хайделберг.

Около 1000 демонстранти се събраха в централния град Гота.

Протестите в страната срещу крайната десница започнаха след разкритията от миналия месец, че на среща през ноември десни екстремисти и отделни политици от партия "Алтернатива за Германия" са обсъждали планове за експулсиране на милиони хора от чуждестранен произход. Подкрепата за антимигрантската формация непрекъснато се увеличава в последно време, макар най-новите проучвания на общественото мнение, проведени на фона на демонстрациите, отчитат лек спад, отбелязва ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 3 месеца

51 - АзГ са прави, затова и набират популярност. Съответно другите партии нямат полезен ход, освен да хвърлят кал по тях и да им мътят водата. КАто цяло на немците им писна да са "майка Тереза" и да плащат само, защото вече ги удря много, а още не е започнало.

46

Шопендар

преди 3 месеца

Самите германци обясняват ситуацията по друг начин.алтернативата е против непрекъснатото повишаване на пенсионната възраст.против чуждите навляци които живеят на социални,и Не желаят да работят защото им плащат жилището,детските,електро и топло енергия,медицинско обслужване и лекарства,пари на ръка,разходи за професионално обучение и езикови курсове,и компромисно отношение за крими деяния,демек правят каквото си искат безнаказано.,основно изнасилвания,наркотици,кражби,проституция

45

Kreti

преди 3 месеца

По 60э на калпак се плащат и всички които се лепяха по асвалта сега заработват на тоя протест.

fallback