Снимка БГНЕС

Потвърдена е смъртта на петима американски военнослужещи, чиито хеликоптерът се разби в Южна Калифорния, съобщиха от американската морска пехота, предаде АФП.

Бойната машина CH-53E Super Stallion катастрофира на 6 февруари, докато летяла от военновъздушната база "Крич" в Невада до военновъздушната база на морската пехота "Мирамар", уточниха военните.

"С натежало сърце и дълбока тъга споделям загубата на петима изключителни морски пехотинци от 3-то авиокрило на морската пехота и "Летящите тигри" по време на провеждане на тренировъчен полет", се казва в изявление на генерал-майор Майкъл Боргшулт, командир на 3-то авиокрило на морската пехота.

Корпусът на морската пехота съобщи, че са започнали усилия за изваждане на останките на жертвите на катастрофата и се провежда разследване.

Президентът Джо Байдън заяви, че е "съкрушен" от загубата на военнослужещите.

"Изказваме най-дълбоките си съболезнования на техните семейства, ескадрилата им и Корпуса на морската пехота на САЩ, тъй като скърбим за загубата на петима от най-добрите воини на нашата нация", се казва в изявлението на президента.

"Днес, докато скърбим за тази дълбока загуба, ние почитаме тяхната безкористна служба и върховна жертва - и потвърждаваме свещения дълг, който имаме към всички, които носят униформа, и към техните семейства", се добавя в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase