Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Жителите на Париж одобриха трикратно увеличение на таксите за паркиране на джипове. Автомобили с тегло над 1,6 тона ще плащат по 18 евро на час, ако са спрели в централните части на френската столица.

Предложението беше одобрено с около 55 процента от гласовете на парижани. Мярката не засяга живеещите в централните райони, правят се и изключения за електрическите автомобили и за трудноподвижни хора.

Според привържениците на предложението големите автомобили са по-вредни за природата, потенциално по-опасни са при инциденти.

Противниците му обаче твърдят, че така заложените параметри ще ограничат и достъпното паркиране за т. нар. фамилни коли.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 3 месеца

Знаете ли че от студ могат да загинат много повече хора и животни отколкото от топло, освен това над 70% е вода на земята и под 30% са обитаваните континенти, вода колкото искате, суша не може да има. Освен това Австралия може да изхрани почти цялото земно население.

23

Анонимен

преди 3 месеца

Скоро за всички ще стане, Зелена сделка, ама днес едно, утре друго, не наведнъж, само 6 г има, няма време.:))

22

Ил дьо Франс

преди 3 месеца

До popa ot razgrad....дедо,те и сега си ги мерят особено на гастарбайтерите от Мароко и Алжир които натоварват колите си като камили над допустимите килограми.Полисе натионале ги спират редовно и ги водат на електронни кантари и ако превиши това в талона,карат ги да си хвърлят багажа в контейнери....не се шегувам.Вижте и застанете до някое гкпп в южна франция и ще се убедите

fallback