Снимка: архив, БГНЕС

95-годишен британец стана един от най-възрастните дипломирани студенти в историята на Обединеното кралство, съобщи вестник "Таймс".

По времето, когато Дейвид Марджот се е пенсионирал, повечето от неговите днешни състуденти все още не са били родени, отбелязва изданието, цитирано от БНР.

След тридесет години получаване на пенсия бившият психиатър решава да се върне в университета, за да изучи за магистърска степен по съвременна европейска философия.

Миналата седмица заедно със 70 години по-млади от него студенти 95-годишният Марджот от Уейбридж в графство Съри взе дипломата си от университета Кингстън и по този начин стана най-възрастният възпитаник на учебното заведение.

Придружен от сина си и зет си, Марджот получи овации, докато пресичаше сцената, за да му бъде връчена дипломата от ректора на университета. „Мисля, че е важно винаги да продължаваш да предизвикваш себе си, дори когато остарееш“, каза той за едногодишния курс, добавяйки, че това е „трудна работа“, тъй като паметта му не е толкова добра, колкото беше.

Дейвид Марджот обаче не е рекордьор, защото през 2021 година Арчи Уайт, пенсиониран адвокат, е получил диплома по изобразително изкуство на 96-годишна възраст от университета в Брайтън. Марджот, който е бивш психиатър от Кралския флот и по-късно е работил в националното здравеопазване, получава първата си диплома по медицина през 1952 година. Сега той възнамерява да напише книга за психиатрията през призмата на философията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase