Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският самолетостроител Boeing заяви, че е открил нови проблеми с фюзелажа на водещия си модел 737, които - въпреки че не представляват непосредствена опасност по време на полет, ще изискват "преработка" на десетки самолети.

"Миналия четвъртък доставчик ни уведоми за несъответствие в някои фюзелажи на 737", заяви главният изпълнителен директор на Boeing Commercial Airplanes Стан Дийл в изявление до служителите, което беше разпространено сред журналистите.

Според Дийл служител, работещ при доставчика, "сигнализирал на своя ръководител, че два отвора може да не са пробити точно според нашите изисквания".

"Макар че това потенциално състояние не представлява непосредствен проблем за безопасността на полетите и всички самолети 737 могат да продължат да работят безопасно, понастоящем смятаме, че ще трябва да извършим преработка на около 50 недоставени самолета - проблем, който "може да забави някои доставки на 737 в близко бъдеще".

През изминалата година Boeing се бореше с трудности със своя звезден самолет 737 MAX, като кулминацията бе сериозен инцидент с безопасността по време на полет на Аляска Еърлайнс в началото на януари, който предизвика мащабно разследване от страна на регулаторния орган в САЩ - Федералната авиационна администрация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase