Снимка: Pixabay
fallback

Италия се бори с тежка суша. За трета поредна година зимата в страната е без обилни снеговалежи.

В някои ски курорти дори все още чакат първия сняг. Нивата на много реки са под нормалните стойности. Водата в езерото Тразимено е един метър под нормата, което наложи въвеждането на воден режим в района. Синоптиците прогнозират, че пролетта ще настъпи по-рано, което ще задълбочи кризата с водата, предаде БНТ.

Заради сушата преди дни испанските власти обявиха извънредно положение в Каталуния. Много от водоизточниците, които снабдяват Барселона са пресъхнали. За да се нормализира обстановката в Каталуния е необходимо през пролетта да вали в продължение на 90 дни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Путин

преди 3 месеца

Шпанерата е руска! Аз, Путин през тръбата за газа ще ви пусна вода, а моята армия ще охранява тръбата от европейските хуни, които ще искат да се прикачат към поредната важна за съществуването на Европа, руска суровина! Велика е Русия, а русофобите ще превърнем в бедуини и чергари в пустинна Европа, биещи се за единият нилски оазис!;)))

9

aaaa

преди 3 месеца

вместо да залесявате,стройте соларни паркове!А после катаклизми,жеги и разни други екологични катастрофи идвали!Ай сиктир ,екоталибани.

8

Гаргарин

преди 3 месеца

Няма живот без тръбата на Путин според копейките :)

fallback