Снимка: БГНЕС

Служители на Министерството на вътрешните работи на Сърбия и гранична полиция конфискуваха 150,8 килограма марихуана и задържаха едно лице на ГКПП Прешево на влизане в страната от Северна Македония, съобщава в. "Политика".

След проверка на камион, управляван от задържания, полицията е открила в ремарке 12 чувала с марихуана. Заподозреният е задържан за срок до 48 часа и ще бъде предаден на прокуратурата във Вране.

Това е второто задържане на значително количество марихуана през последните дни след акцията на ГКПП Градина на границата с България, при която бяха открити 135 килограма от този наркотик.

По този повод министърът на вътрешните работи на Сърбия Братислав Гашич заяви, че тези действия са най-добрия показател за решителната работа на сръбската полиция, която успешно е пресякла контрабандната верига и по този начин е предотвратила бъдещи продажби на наркотици.

"Задържаните над 285 килограма марихуана са отличен резултат на нашите гранични полицаи и доказателство за тяхната всеотдайна и упорита работа в борбата с наркотрафика. Тези конфискации са резултат от засилената дейност на полицейските служители за пресичане на трансграничната престъпност и същевременно показател за непримиримата борба на полицията ни с наркодилърите. Поздравявам членовете на Управлението на граничната полиция на Министерствто на вътрешните работи за добре свършената работа“, заяви министър Братислав Гашич. (БТА, Светла Митева)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase