Снимка БГНЕС
fallback

Гръцките фермери съобщават, че са в стачна готовност, като от следващата седмица заплашват да блокират и пътища в страната, съобщи БНР.

Проведените до сега срещи на фермерите с властта доведоха до решението за пътни протести с трактори. Засега датата за старт на протестите е следващата сряда, на 24 януари. Лидерът на фермерското движение в област "Тесалия" Никос Марудас заяви пред медиите, че ще се стигне и до затварянето на пътни артерии.

Вече има разположени трактори в близост до магистралата в районите на Лариса, Гревена и Катерини.

Основните искания на фермерите са намаляване цената на горивата, по-евтин ток, данъчни облекчения и помощи за намаляване на себестойността на аграрните продукти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 3 месеца

Цяла Европа и Северна Америка трябва да излязат с/у гнусната античовешка либерастия и терор.

12

Анонимен

преди 3 месеца

Тия трактори май само за протести ги ползуват

11

Това е началото

преди 3 месеца

Член на Европейския парламент от Словакия, се изказа остро от трибуната: Ще се наложи обединените славяни да изравнят Западна Европа със земята, ако войната в Украйна не бъде спряна в найскоро време !Трябва да спрем да подкрепяме тази братоубийствена война м/у славяните. Ако това не бъде спряно, тогава ние, славяните, ще се наложи да изравним Западна Европа със земята.Сигурен съм, че никой тук в тази зала не иска това да се случи.Войната продължава и Украйна днес е проблем за САЩ, тъй като това са техни интереси. ЕС стана слуга на САЩ. Трябва да започнем мирни преговори, но без участ

fallback