Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Европейският съюз е одобрил днес специален пакет от санкции, които ще бъдат наложени на радикалната палестинска групировка "Хамас", воюваща с Израел, предаде Ройтерс, като се позова на високопоставен представител на ЕС, пожелал анонимност.

Агенцията допълва, че според въпросната информация първите мерки ще бъдат предприети спрямо шестима души, участващи във финансирането на радикалното ислямистко движение.

"Това, което правим сега - работихме по него днес и то ще бъде обявено в близките часове - е специален санкционен режим, засягащ "Хамас". Направили сме списък с шестима души", заявява пожелалият анонимност представител на ЕС.

Той е уточнил за Ройтерс, че шестимата души са граждани на арабски и африкански страни и подпомагат финансово "Хамас".  Агенцията отбелязва, че с изненадващото си нападение над Израел на 7 октомври миналата година, "Хамас" стана обект на наказателни мерки от страна на Запада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 3 месеца

Уж срещу Хамас, ама то май ще се окаже просто срещу 6 човека. Нещо като европейски Магнитски или по-просто - български Борисовски (Борисов+ Пеевски). Бас държа, че африканеца е от Мали. А нещо срещу Израел?

15

Анонимен

преди 3 месеца

Защо анонимно?

14

Six

преди 3 месеца

Шест е добро начало. А кога ще стигнете до 6-стотин хиляди "спящи" терористи, които приехте на територията на Европа? Или първо те ще ви докопат и ще отменят всякакви санкции?

fallback