Снимка БГНЕС
fallback

Лидерът на гръцката опозиция Стефанос Каселакис влиза в казармата, съобщиха от централата на партията му СИРИЗА. Военната служба в Гърция е задължителна.

Лидерът на СИРИЗА Стефанос Каселакис ще започне отбиването на военна служба със следващата група донаборници през март. 36-годишният Каселакис, който е гръцки гражданин, е задължен от закона да отслужи военна служба. В противен случай ще получи забрана за влизане в страната.

Каселакис е донаборник и ще служи първите 20 дни на общо обучение в казармата в град Авлона, където се подготвят войници за сухопътните части. Понеже законът позволява, Каселакис ще откупи останалата част от задължителната една година служба, казаха депутати от партията.

Каселакис междувременно предупреди депутати от основната опозиционна партия, че който не подкрепи проектозакона за еднополовите бракове, ще бъде изключен от парламентарната група, предаде БНР.

Лидерът на СИРИЗА, който е открит гей, наскоро сключи брак в чужбина със своя партньор, но не може да легализира брака си в Гърция поради забрана от закона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 3 месеца

Собственикът на гръцкия магазин в Калгари има двама сина, на по 23-25 години. И не може да ги пусне да отидат в Гърция дори на море л, понеже няма да могат да се върнат в Канада, без да изслужат войниклъка. Това хора само с канадско гражданство, без гръцко. Но "гърци по кръв"длъжни били да служат. И възрастта е 55 години,не 50.Както са в Шенген,така по гръцките летища е пълно с военни полицаи, които спират млади момчета и им искат документите - хартийка, че са служили. Иначе ги спират от полет.

17

Анонимен

преди 3 месеца

до 16 Аре казвай защо сме били лъжици ние които сме били пехотинци бе?

16

Анонимен

преди 3 месеца

до 3 В Кипър са още по- зле. Там задължителната военна служба е до 50 годишна възраст. Но те пък са си гърци там като се замислим. Нищо учудващо.

fallback