Снимка: БГНЕС

Пилот на авиокомпанията British Airways е бил отвлечен и измъчван в Южна Африка. Мъжът е бил похитен, докато пазарувал в почивката си между полети. От компанията превозвач заявиха, че „подкрепят колегата си", но не предоставиха повече подробности.

Според информацията на вестник The Sun пилотът е бил обран и освободен. До персонала на авиокомпанията е било изпратено предупреждение, че член на екипажа "е бил отвлечен пред супермаркет", допълва вестникът.

Според свидетели на инцидента жена на паркинга на супермаркет в Йоханесбург се приближила до мъжа и го помолила да ѝ помогне с пликовете. Когато стигнали до автомобила ѝ, група мъже вкарали насила пилота в колата. След това потеглили към отдалечена част на града, където отвлеченият бил "жестоко намушкан".

"Бил е подложен с часове на мъчения и физически посегателства. Всичко приключило, едва когато останал без пари. Той просто е щастлив, че е жив", посочи още анонимният източник.

В доклада на British Airways се допълва, че се е наложило да бъде повикан заместник, тъй като пилотът не е бил в състояние да управлява самолета, пише "Нова"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase