Снимка: архив, БГНЕС

Неизвестни нападатели разстреляха шестима бръснари тази сутрин на разсъмване в някогашен бастион на пакистанските талибани в Северозападен Пакистан на границата с Афганистан, съобщи полицията, цитирана от Асошиейтед прес.

Засега никой не е поел отговорност за убийствата в Мир Али, град в размирната Северозападна погранична провинция, каза Джамал Хан, местен началник на органите на реда.

Случаят потресе жителите на района, които разкахазаха, че и шестимата убити мъже работели в различни бръснарници. Джавед Али, местен жител, заяви, че миналия месец срещнал единия от разстреляните, когато отишъл при него в бръснарницата, за да се подстриже.

Мир Али години наред беше база на пакистанските талибани (групировката "Техрик и Талибан Пакистан", ТТП) - докато армията не прочисти района от бунтовниците. ТТП е отделна организация, но с тесни връзки с афганистанските талибани, които завзеха властта в съседен Афганистан през 2021 г., докато САЩ и НАТО се намираха в заключителния етап от изтеглянето си от страната след 20-годишна война.

Преди години пакистанските радикали забраниха подстригването на брадите и прическите в западен стил.

През последните години в този регион на Пакистан, в който властите често атакуват скривалища на ТТП, за да осуетят опитите на групировката да се възроди, бяха извършени многобройни екстремистки нападения.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase