Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Сидни стана един от първите големи градове в света, които посрещнаха новата 2024 година, а празнуващите се насладиха на зрелищни фойерверки, които осветиха небето над градското пристанище, предаде Асошиейтед прес.

След като часовникът удари полунощ в Австралия, тонове фойерверки озариха небето в продължение на 12 минути над моста "Сидни Харбър". Повече от 1 милион души (около една пета от всички жители на града), наблюдаваха спектакъла от брега и от лодки в пристанището.

"Това е пълна лудница", сподели впечатленията си германската туристка Яна Томас, като поясни, че е чакала на опашка от 07:30 часа сутринта, за да си осигури място на първа линия в Ботаническата градина на Сидни.

"Не е толкова лесно да се намери добро място за сядане, но гледката е невероятна", каза още тя.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

rambaldievskievich

преди 4 месеца

Посрещнахме там 2017 г. Беше страхотно!

5

преди 4 месеца

Честита нова година 2024. В статията чише 12 минути но май реално бяха 11 минути. Новото тази година беше динамичните светлини на моста. До сега светлините бяха статични. Сега за пръв път виждам светлините да играят динамично заедно с фоерверките. Не ми хареса, сякаш се опитват да допълнят фоерверки с светлини и само разводнява. Реално всички сме дошли да гледаме само единствено фоерверки а не светлини. А за озоновия слой не знам, но на долния трапезен разбирач му е изтънял хупоталамуса

4

Анонимен

преди 4 месеца

После спирайте колите щото ви утишъл озоновия слой. Шеббеци.

fallback