Снимка: БГНЕС/ЕРА

Агенцията за морски търговски операции на Обединеното кралство (UKMTO) съобщи, че е получила сигнал за инцидент в района на протока Баб ел-Мандеб, на 45 морски мили югозападно от Салеф, Йемен.

Властите провеждат разследване и съветват корабите да преминават с повишено внимание, се казва в изявлението.

По-рано заместник-министърът на външните работи на Иран отрече обвиненията на САЩ, че Техеран е замесен в нападенията на йеменските бунтовници срещу търговски кораби, като заяви, че групировката действа самостоятелно.

По данни на Пентагона, в знак на солидарност с терористите от Хамас в Ивицата Газа, йеменските бунтовници хути са извършили повече от 100 атаки с дронове и ракети, насочени срещу 10 търговски кораба в Червено море.

Преди ден Белият дом оповести публично американската разузнавателна информация, според която Иран е предоставил безпилотни самолети, ракети и тактическа информация на хутите, които контролират обширни части от Йемен, включително столицата Сана.

"Съпротивата разполага със собствени инструменти и действа в съответствие със собствените си решения и възможности", каза заместник-министърът на външните работи на Иран Али Багери.

"Фактът, че някои сили, като американците и израелците, понасят удари от съпротивителното движение... по никакъв начин не трябва да поставя под въпрос реалната сила на съпротивата в региона", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase