Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Украинският президент Володимир Зеленски отчете днес признаци за забавяне на руската военна активност, предаде Ройтерс.

Това стана на фона на изразяваните в последно време опасения, че динамиката на войната се обръща в полза на Русия, и на все по-уверените изявления на представители на руските власти.

Получаваме сигнали, че руското военно планиране и активност се забавят, каза Зеленски във вечерното си видеообръщение. Той посочи като източник на своята информация доклад на украинското военно разузнаване.

"Има сигнали за забавяне" на "плановете на врага, на работата на руската отбранителна (промишленост)", заяви украинският президент. "Ще продължим да подкрепяме тяхното забавяне", допълни Зеленски.

Той не даде подробности.

Във вечерната си сводка генералният щаб на украинските въоръжени сили не даде никакви индикации за спиране на руските атаки по протежение на 1000-километровата фронтова линия. Той съобщи за най-малко 30 отблъснати нападения при Авдеевка и 11 при Мариинка - две от най-горещите точки във войната към този момент - както и за седем в района на Бахмут.

Трите украински града се намират в източната Донецка област.

В сводка от вчера украинската армия съобщи за засилване на руския артилерийски обстрел./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 5 месеца

Да, забавя се, още една седмица и храбрите хохли ще превземат Москва! Зеленски се готви да премине качил се на танк Ейбрамс, Красная площадь. Боце Милиционерът, Насо генералчето, Про100 Киро, Кокорчо и гледащият като изтърван Делян ще крачат в първите редици на българската сводна рота. Зад тях крак ще бият Тодева, Трайчо от Трайково и вся остальная с.во.loчь от БГ управляващите. Академика и Марчето с лебедовата шия ще бъдат в редиците на Europe Army.

33

Българин

преди 5 месеца

Русия не бърза. Западът си мислеше, че времето ще играе срещу Русия. Оказа се обратното. Русия има по-голям икономически ръст от западаща Европа. Западът се гърчи в някакви опити да достави оръжие, без това да навреди на европейските поданици. Ама не става. Русия ще получи това, което иска. Бавното откъсване на територии от Украйна даже е по-сладко.

32

бай Бай

преди 5 месеца

да де, ама наистина се забавя руската военна активност...много се забавя...извънредно много се забавя...ама съвсем се забавя! Направо си спря! Я, време е укронацистите да почнат пак някое контра-настъпление...Пак като предното :) За да може след тази контра, пак да има реконтра, и този път - пълен валат :)

fallback