Сградата на ЕМА. Снимка: архив, БГНЕС

Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) обяви днес, че е "изключително обезпокоена" от предложението на властите в Амстердам да преместят Квартала на червените фенери извън града и в близост до сградата на агенцията, предаде АФП, цитирана от БНР.

Кметицата Фемке Халсема иска да премести квартала, за да изчисти имиджа на столицата на Нидерландия като "град на греха" и да отговори на оплакванията на жителите от дребната престъпност и буйните туристи в района.

В понеделник градското ръководство обяви, че е избрало булевард "Европа" в южния край на бизнес района на Амстердам за нов "Еротичен център" и ще внесе предложението в градския съвет рано следващата година.

"ЕМА е изключително обезпокоена от влиянието на решението върху заобикалящата я среда, тъй като предложената локация за Еротичния център е в непосредствена близост до ЕМА", обяви лекарствената агенция на сайта си.

ЕМА се премести от Лондон в Амстердам, след като Великобритания напусна Европейския съюз. Агенцията смята, че преместването на Еротичния център може да засегне сигурността на служителите ѝ, които работят до късно вечер.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase