Снимка: БГНЕС

Над 17 млн. евро разпределя правителството на Кипър за "коледен подарък" за хората от социално слабите групи. От днес до 19 декември парите за празничния бонус ще постъпят в банковите им сметки. Допълнителната коледна надбавка се предоставя на получаващите минималния гарантиран доход и социални помощи, пенсионери с ниски доходи, хора с увреждания, съобщиха от министерството на социалните грижи.

За празниците с по 100 евро ще бъдат подкрепени многодетните майки, както и самотните родители, чийто брутен годишен доход на домакинството за миналата година е под 19 500 евро, предава БНР. 100 евро е и минималната сума за възрастните хора с ниски пенсии. Коледният подарък за получаващите минималния гарантиран доход или социални помощи е в размер на 80% от основните нужди на семейството им за декември тази година.

Българите в Кипър, които отговарят на изискванията, също ще вземат празничния бонус.

Преди Коледа ще бъдат изплатени и редовните месечни надбавки и обезщетения. С 15% са увеличени средствата за социални помощи в проектобюджета за догодина. Неговото тридневно обсъждане в пленарната зала на парламента започва на 18 декември, гласуването му ще бъде на 20 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase