Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Синът на бивш йеменски министър на отбраната блъсна двама пешеходци в Истанбул, предаде турската телевизия НТВ.

При инцидента, станал вчера, е била тежко ранена 71-годишна туркиня. Жената е приета в болница и е с опасност за живота.

Автомобилът на Мусаид Хусеин се е движел по булевард "Омар Хаям", когато двама души пресекли пътя пред него.

Съобщава се, че самият бивш министър на отбраната Ахмед Мусаид Хусеин е бил в колата по време на инцидента. Той бил в Истанбул за лечение.

След катастрофата 27-годишният Мусаид Хусеин е бил задържан за кратко, а по-късно съдът го освободи под гаранция.

Адвокатът на Хусеин посочи, че в доклада за произшествието ясно е посочено, че 71-годишната жена е изцяло виновна за инцидента, което се доказва и от записите на камерите за видеонаблюдение. Шофьорът не е нарушил никакви правила и е спазил ограничението на скоростта.

Това е вторият подобен случай на пътнотранспортно произшествие в Истанбул, в което са замесени синовете на чуждестранни високопоставени представители.

Миналия месец синът на сомалийския президент Хасан Шейх Махмуд блъсна куриер, карал мотор в Истанбул. Инцидентът е станал на 30 ноември, а на 6 декември куриерът е починал в болница. Синът на сомалийския лидер бе освободен и напусна Турция на 2 декември. (БТА, Кореспондент на БТА Нора Чолакова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Алекс

преди 4 месеца

Резкият преход от камила на автомобил е невъзможен.Прави се плавно и с помощта на инструктор.

7

Off

преди 4 месеца

Тарамбуки кара кола.

6

Анонимен

преди 4 месеца

Стига с тези "изтъркани сензации", бе!!!! Ако не бяха синове на президенти и министри щеше да е поредното статистическо ПТП в Турция. Абе вие въобще знаете ли как шофират в Турция??? А, в Израел??? Ужас!!!!!!!

fallback