Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Американски военен конвертоплан "Оспри" падна в океана близо до японския остров Якушима, предадоха световните агенции, като се позоваха на японски медии и на японската брегова охрана.

В самолета е имало 8 души. Засега не се съобщава нищо относно съдбата им.

Катастрофата е станала около 14,47 ч. местно време. Местни жители съобщават, че от левия двигател на машината са излизали пламъци, преди тя да падне в океана.

Якушима е един от островите от архипелага Осуми в японската префектура Кагошима. 
(БТА, Габриела Големанска)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Русия=Психиатрия

преди 5 месеца

Явно става въпрос за техническа неизправност щом е имало пожар в един от двигателите. Тези конвертоплани постепенно изместват товарните самолети Груман С-2 от американските самолетоносачи. Основната причина е че товарния му отсек е достатъчно голям да побере двигател за Ф-35. Освен това Оспри се използва основно от морската пехота. Интересна машина но има доста тънкости в управлението особено при кацане и излитане.

14

Боби

преди 5 месеца

До Анонимен 4 Ако ги поръчаме с минимално оборудване ще ни ги продадат. А какво разбирам под минимално оборудване - Автопилот, Граждански ГПС, Гражданска Радиостанция и най-евтините очила за нощно виждане - да не пренебрегваме сигурността на полетите. Но тези машини от Икономическа гледна точка не са рентабилни вкл спрямо Спартана и класически хеликоптери.

13

Демек

преди 5 месеца

Това е официалната версия за смъртта на осем американски офицери, убити в Авдеевка напоследък?

fallback