fallback

Седемстотин смъртни присъди са изпълнени досега през годината в Иран, съобщава базираната в Норвегия правозащитна организация "Хенгау", цитирана от ДПА.

Според неправителствената организация "Иран хюман райтс" през последните години в Иран годишно биват екзекутирани около 600 души.

"Иран хюман райтс" наскоро съобщи, че през първите 10 месеца на тази година е регистрирано увеличение на броя на екзекуциите в Иран.

Правозащитници от години критикуват начина, по който се използва смъртната присъда в Ислямската република. Въпреки това няма официални данни за екзекуциите, отбелязва ДПА.

Правозащитни организации неведнъж са заявявали, че иранското правителство използва екзекуциите като "инструмент за потискане на протестите и на етническите малцинства". (БТА, Биляна Иванова)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Коко

преди 5 месеца

И понеже русофилите обожават диктатурата от всякакъв вид какво ще кажат ако тук се появи един диктатор като пиночет.Е тогава ще ги признаем за юнаци ако започнат да бъдат червена болшевишката или ислямска пропаганда.Май в Холандия започва да се появява подобие.Най вероятно тогава да ви стане много тясно и ще се чудите къде да издухате червени амеби

57

Коко

преди 5 месеца

По какво се отличава русофил фанатик от ислямския фанатик.От както Путин забуксува в Украйна след шестото си по ред нападение ,русофилите заобичаха исляма

56

силно загрижЕна

преди 5 месеца

А у нас кога отново, че вече не се трае от "демокрация" и разни либерасти?!

fallback