Снимка: архив, БГНЕС

Кон предизвика хаос на 9144 метра над земята. Товарен самолет беше принуден да обърне и да се приземи, след като животното избяга от бокса си по време на полета. Обикновено подобен тип самолети разполагат с първа класа, бизнес класа и икономична класа в зависимост от различните размери на контейнерите, които се предлагат за животните.

Самолетът е пътувал от Ню Йорк за Лиеж, Белгия, но около 90 минути след излитането настъпва извънредна ситуация и се налагат неотложни действия, предаде БНТ. От борда на самолета незабавно искат и ветеринарен лекар, който да посрещне летателния апарат на международното летище "Джон Кенеди". Докато самолетът се връщал, по време на инцидента се е наложило да бъдат изхвърлени 20 тона гориво "на изток от Нантъкет", поради теглото на машината.

Причините за измъкването на коня не са ясни, както и дали животното е имало наранявания. Защо конят е бил транспортиран, също остава неизвестно, но вероятната причина е транспортиране на състезателни коне.
Полетът се е състоял по-късно същия ден и е завършил успешно на летище Лиеж в Белгия.

Това не е първият инцидент, при който животно се измъква от товарната си кабина на борда на самолет. През август мечка избяга от клетката си по време на полет от Дубай за Багдад и предизвика хаос на борда, докато се разхожда безгрижно из товарното помещение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase