Снимка: архив, БГНЕС

Съоснователят на "Епъл" Стив Возняк съобщи, че е получил лек инсулт по време на бизнес конференция в столицата на Мексико, но вече се е прибрал вкъщи, предаде Асошиейтед прес.

В текст, изпратен до Ей Би Си нюз, той уточни, че в сряда сутринта се е почувствал замаян, имал световъртеж и отишъл в болница. Направеният ядрено-магнитен резонанс показал, че е получил "лек, но истински инсулт".

Возняк, който е на 73 г., трябваше да говори на Световния бизнес форум в Мексико - двудневна среща, обявена за най-важното мениджърско събитие в света. Сред другите обявени оратори бяха Карли Фиорина, бивш главен изпълнителен директор на "Хюлет Пакард", както и Мохамед Юнус, пионер в микрофинансирането, удостоен с Нобелова награда за мир.

Стив Возняк, който заедно с покойния Стив Джобс основава "Епъл" през 1976 г., трябваше да говори в края на форума в сряда следобед.

Той каза пред в. "Ню Йорк таймс", че е бил изписан от болницата в четвъртък, отлетял обратно за Калифорния и чакал да вечеря в дома си в Лос Гатос. "Върнах се у дома и се чувствам добре", заяви Возняк.

Той напуска "Епъл" през 1985 г., за да се занимава с различни други дейности, но остава ревностен поддръжник на компанията и популяризира новите технологии.

Напоследък Возняк се включва и в редица други дейности, включително участва в Dancing With The Stars през 2009 г. и беше съдия в онлайн видеошоу, наречено "Ловци на еднорози", което оценява идеи на предприемачи, борещи се за създаване на стартиращи компании с потенциална стойност един милиард щатски долара или повече.

Докато се занимава с други стартъпи, Возняк помага и да не се забрави поддържането на паметта на дългогодишния си приятел Стив Джобс, който почина от рак през 2011 г., припомня Асошиейтед прес.
(БТА, Теодора Славянова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase