Снимка: БГНЕС
fallback

Австрийският президент Александър ван дер Белен покани на среща днес в своята официална резиденция - двореца Хофбург във Виена, представителите на Съюза на международния печат в страната.

Той отговори на въпроси, отнасящи се до актуални международни проблеми, свързани с войната в Украйна, войната в Близкия изток след терористичното нападение на "Хамас" срещу Израел, европейската политика и вътрешнополитически теми.

На въпрос на БТА за мнението на австрийския президент за разширяване на Шенгенското пространство с България и Румъния, той отговори: "Знаете, че моето мнение се различава от това на правителството, което наложи вето, и въпреки препоръката на Европейската комисия за приемане на България и Румъния не остъпва. И аргументира своето решение с мигрантите, които пристигат в Австрия, но те идват не от България и Румъния, а от Унгария. Мисля, че правителството трябва да пази по-добре и своите инвестиционни интереси и то не само във финансовия сектор. Австрия е инвеститор и в двете държави. Нека добавя, че десетки хиляди болногледачки от Румъния работят в нашата страна, като денонощно се грижат за възрастни и болни хора"./БТА, Цветана Делибалтова/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 7 месеца

Като знаем нашите шарлатани как действат явно някой знаел, че се изнася руски горива ,на наивните американци ,но тоя път няма измъкване ,че ги закопчеят за дълго ,да видим от къде че изкочи заека

16

Анонимен

преди 7 месеца

Техния президент е като нашия. И в Русия сигурно имат новини "Българският президент: България и Росия са братски народи навеки". Но нито правителството, нито народа мислят така.

15

Айде нЕма нужда!

преди 7 месеца

Разпад на ЕСССР,съд и затвор на краварските марионетки в ЕП и ЕК,изземване на кражбите на Урсулю с факсините и връщане на суверенитета на европейските държави,далеч от брюкСелските психозелки! Айде у лево,демокрадконунисти!България над всичко!

fallback