Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Полицията в южния френски град Кан арестува мъж, опитал да нападне човек с нож близо до синагога, предаде ДПА.

Френският вътрешен министър Жералд Дарманен заяви, че органите на реда са задържали "много опасен човек с нож, който искал да нападне друго лице".

"Благодарение на тях е избегнато най-лошото", написа той в социалната мрежа Екс.

Около 19:00 ч. мъжът бил забелязан да се моли в автокъща, при което мениджърът на къщата отишъл при него и му казал, че "тук не е място да се молиш", съобщи вестник "Фигаро", като се позова на полицейски източници.

Нападателят след това извикал на арабски "Аллах е велик" и неколкократно се опитал да намушка мениджъра, преди да избяга. Арестуван е няколко минути по-късно.

Прокуратурата съобщи, че сцената се е разиграла на около 200 метра от синагога, но добави, че е "твърде рано да се каже дали има връзка", посочи "Фигаро".

Мъжът е обвинен в подбуждане към тероризъм и въоръжено нападение, заяви френското държавно обвинение, цитирано от вестника.
(БТА, Владимир Сахатчиев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 6 месеца

До До нетолерант. Никой не е длъжен да вика по улиците и да нарушава спокойствието на другите. Европа е друга култура, манталитет, бит и живот и не може да се опитваш да налагаш своя. Това точно е тероризъм, незачитане на останалите хора.

8

До нетолерант

преди 6 месеца

Това казвам. В мюсюлманска държава чувам на улицата езана, че е време и отивам в най-близката джамия, която е на метри обикновено. В Европа не може, времената си ги следиш сам и се кланяш където свариш, стига да не пречиш на останалите. Макар, че в ЮК много църкви се превръщат в джамии. За тях е важно да се използва от хората там. А на вас какво ви пречи, че някой се моли отстрани? Ако това ви пречи, замислете се дали не сте ксенофоби.

7

Аз

преди 6 месеца

Куршум на момента!!! Проблемът е , че след него ще дойде друг и после друг и край няма..:-(

fallback