Снимка БГНЕС, архив
fallback

Шефът на британската служба за вътрешно разузнаване МИ-5 Кен Маккалъм заяви в интервю за Би Би Си, че следи за рисковете за Обединеното кралство на фона на продължаващия израелско-палестински конфликт.

Кен Маккалъм заяви, че едно от нещата, които го тревожат най-много в момента, е каква ще бъде формата на въздействието от конфликта, като същевременно предупреди, че съществува риск събитията в Близкия изток да радикализират хора и да ги подтикнат към насилие, пише БНР.

Шефът на МИ-5 направи това изявление в Калифорния, където участва на среща на алианса "Пет очи", в който участват ръководителите на агенции за сигурност на САЩ, Обединеното кралство, Австралия, Канада и Нова Зеландия.

Кен Маккалъм изтъкна, че винаги е било проблем това, че много бъдещи терористи в Обединеното кралство черпят вдъхновение от изкривеното си разбиране на това, което се случва в други страни. Той допълни, че не може да коментира конкретни разузнавателни данни, свързани със заплахи, но МИ-5 вече наблюдава „доста голяма кохорта“ от хора с екстремистки нагласи и че една от най-предизвикателните части на работата на контраразузнаването е да се опита да открие кога тези хора, често действащи сами, внезапно се насочват към насилие по нов и непредсказуем начин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 6 месеца

Чудя се освен с подкупи на журналисти и политици и внедряване на техни хора на всички високи нива в Европа, с какво още ни упояват джихадистите, че и някои християни да заемат тяхната страна на исляма, които са 25% от земното население или 2 милиарда. Как така християни започват отново да мразят 0.02% от земното население, каквото са 16 милиона израелци по света, а не се страхуват от жестоките и широкомащабни атентати, извършени от джихадисти!?Как така и Путин е решил да играе с тях в дружина!?

12

Анонимен

преди 6 месеца

Така е, джихадистите работят по всички фронтове неуморно и задружно по святата им цел, нашето унищожаване. Виждаме лъжи, подкупване и поставяне на политици и журналисти техни хора, терористични атаки, внедряване във всяка евросистема, възхитително се представят за жертви, ту колониални, ту палестински жертви. Протести, погроми, терор, наркотици, подкупи. Не спират да дерзаят, а който дерзае успява. А ние и европолитиците ни спим като упоени овчици.

11

Анонимен

преди 6 месеца

*** европейците само осъждат и изразяват загрижеността си без никакви промени и действия в посока отключване на процеси по масова депортация на нежелани субекти. А радикализираните субекти са стотици хиляди вече и мисля, че дори е късно да говорим за депортация. Радикализираните са отдавна добре внедрени сред нас и отдавна работят успешно по зарибяването ни с наркотици, по подкупването на политици, по пропагандата да бъдем печелени на тяхна страна, по подготовката на мощен джихад.

fallback