Снимка БГНЕС, архив
fallback

Руският президент Владимир Путин се е обадил на израелския президент Бенямин Нетаняху за първи път след смъртоносната атака на Хамас и го осведомил за няколко разговора с лидери от региона и Палестинската автономия, предаде АФП.

"Израелската страна беше информирана по-специално за съществените моменти от проведената днес телефонна кореспонденция с лидерите на Палестина, Египет, Иран и Сирия", се казва в изявление на Кремъл

Според Москва дискусията е била посветена на "кризисната ситуация в резултат на бруталната ескалация на израелско-палестинския конфликт".

Путин е изразил "искрените си съболезнования на семействата и приятелите на загиналите израелци", съобщиха от Кремъл.

Той също така е разказал на израелския президент за стъпките, които Русия е предприела, за да "съдейства за нормализиране на ситуацията, да предотврати по-нататъшна ескалация на насилието и хуманитарна катастрофа в ивицата Газа".

Путин е разговарял в телефонни разговори с египетския президент Абдел Фатах ас Сиси, иранския президент Ебрахим Раиси, сирийския президент Башар Асад и палестинския лидер Махмуд Абас.
уският лидер е казал също на Нетаняху, че Русия има "фундаментално желание да продължи целенасочените си действия, насочени към прекратяване" на конфликта и намиране на "мирно решение с политически и дипломатически средства", се посочва в правителственото изявление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

>
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
fallback