fallback

Днес в Лондон се проведе вторият процес по делото срещу петима българи, обвинени в шпионаж в полза на Русия, които бяха задържани през месец февруари.

Те са заподозрени в шпионаж в полза на чужда държава. На 26 септември петимата души бяха официално обвинени пред Уестминстърския съд в "заговор за събиране на информация, предназначена пряко или косвено да бъде полезна на врага с цел накърняване на сигурността и интересите на държавата".

Второто заседание по делото включва изслушване на обвиняемите българи. Обвиненията срещу шпионската клетка, ръководена от Орлин Русев, 45 г., се отнасят до периода 30 август 2020 г. - 8 февруари 2023 г.

На предишното заседание тримата мъже и двете жени присъстваха в Уестминстърския магистратски съд чрез видеовръзка, като говориха само за да потвърдят имената и рождените си дати. Трима от тях бяха обвинени в "притежание на фалшиви документи за самоличност с неправомерни намерения".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

КПСС-БКП

преди 6 месеца

Чакат ги 20 години строг тъмничен затвор в мрачния Албион. Освен ако адвокатите не им издействат излежаване на присъдите в България. Ако това стане, точно след три месеца всичките ще цъфнат в Кремъл за награждаване с медали лично от Путин

31

Истината е

преди 6 месеца

А кога БГ службите ще разследват как тези рублажии-застъпници са повлиявали на изборните резултати

30

Анонимен

преди 7 месеца

Кирчо и Кокорчо снасят всичко на посолството а нашите служби мълчат. Искаме справедливост.

fallback