Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Подкрепяната от Иран ливанска групировка Хизбула заяви, че е изстреляла "голям брой артилерийски снаряди и управляеми ракети" по израелски позиции в оспорвана гранична зона, предаде АФП.

Oще по темата
В писмено изявление на "Хизбула" се казва, че атаката е била насочена срещу три поста, включително срещу "обект с радар" във Фермите на Шабаа - територия, окупирана от Израел през 1967 г., за която претендира Ливан.

Добавя се, че това е „в знак на солидарност" с широкомащабна въздушна, морска и сухопътна атака, предприета в събота от палестинската групировка Хамас срещу Израел.

Израелската армия заяви по-рано днес, че е подложила на артилерийски обстрел район в Ливан, от който са били изстреляни снаряди срещу Израел.

Освен това израелските въоръжени сили заявиха, че техен дрон е поразил пост на "Хизбула" в района на Хар Дов, близо до границата с Ливан.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

Малко за политика

преди 7 месеца

До Анализатор: Е тогава трябва да помислим ние с кого да си изберем да воюваме. Май имаме някакъв шанс за успех само срещу Северна Македония.

68

Слава на Русия

преди 7 месеца

До Анонимен 72: Русия е военната суперсила. Русия има оръжия които САЩ още нямат, а също така повече ядрени заряди от САЩ и съюзниците им взети заедно. Затова нито САЩ нито НАТО се решават да се намесят във войната в Украйна. Само помагат тя да продължи колкото се може по-дълго. Ако може - до последният украинец.

67

Анализатор

преди 7 месеца

Остава и Турция да почне война в Сирия срещу кюрдите и така който иска воюва да започва

fallback